SE*Mollydoll´s Ragdoll

Med fokus på helheten

Köpinformation

Om du är intresserad av en katt från oss är mail en bra första kontakt. Vi säljer inga kattungar över internet utan vill alltid träffa köparna personligen innan tingning av kattunge sker. Skriv ett så personligt mail du bara kan. Vi vill veta hur du bor, ev barn och ålder på dem, andra husdjur, djur/kattvana sedan tidigare och hur länge kattungen kommer vara ensam om dagarna. Ju mer vi vet om dig desto bättre möjlighet har vi att känna efter om en kattunge från oss skulle passa just dig!


Vi säljer våra kattungar som "sällskapskatter" då vi aldrig kan garantera att en kattunge är en blivande avels- eller utställningskatt. Vill du/ni ha en katt att ställa ut så hjälper vi gärna till att välja den katt som har bäst förutsättningar för det. Vi säljer endast katter tänkta för avel till registrerade uppfödare, men planerar du att starta en ny uppfödning och vill bedriva seriös avel är du självklart välkommen att kontakta oss. En kattunge till avel säljs som sällskapskatt med avelsrätt.


Då vi utvärderat kattungarna kontaktar vi de som anmält intresse för att boka in ett första möte, detta brukar ske då kattungarna är omkring 6 veckor. Vi tingar inte bort någon kattunge direkt på plats utan vill att du går hem och funderar innan du fattar ditt beslut. Även vi vill få lite tid att "känna efter" innan något beslut tas. Vi litar mycket på magkänslan och anser oss ha vår fulla rätt att säga nej om det känns "fel".


Vid tingning av kattunge erläggs en tingningsavgift och ett avtal om tingning upprättas i två exemplar. Med tingningsavtalet följer även en folder som vi kallar "Grattis till din kattunge" och som innehåller all information om det du behöver veta, små som stora steg inför den stora dagen då den lilla kattungen ska få flytta hem till just dig!


En kattunge från SE*Mollydoll´s är vid leverans:


Registrerad med stamtavla i SVERAK

Minst 13 veckor gammal

Id-märkt med microchip

Veterinärbesiktigad – intyg ej äldre än 7 dagar

Grundvaccinerad mot kattpest och kattsnuva två gånger

Kastrerad (om ej såld till avel)

Avmaskad vid behov

Individuellt försäkrad med veterinärvård och livförsäkring i Agria från sex veckors ålder (denna försäkring tas med fördel över av köparen)

Dolda fel-försäkrad i Agria i tre år (denna försäkring ska inte förväxlas med veterinärvårdsförsäkring)

Uppfödd på spannmålsfritt kvalitetsfoder, både torr och färskfoder

Efter föräldrar som genomgått samtliga tester inom hälsoprogrammet för rasen


En kattunge från oss kostar 10 000* SEK inklusive tingningsavgiften som är 2 000 SEK. Kastreringsavgift tillkommer på kattungens pris.

En kattunge från oss med avelsrätt kostar från 12 000 SEK, vänligen kontakta oss för mer information.

Vid export tillkommer ytterligare avgifter för pass och rabiesvaccination.

Vi lämnar inte några utställnings- eller avelsgarantier. Vi erbjuder inte avbetalning.

*) Från juni 2019 höjer vi priset på våra kattungar från 9 500 SEK till 10 000 SEK. Detta beror på att omkostnaderna har ökat så som hjärt & njurscanning, Fiv/FeLv tester, blodgruppering, försäkringar etc.


Med kattungen till sitt nya hem följer en goodiebag som innehåller bland annat torrfoder som kattungen ätit hos oss, presentkort på färskfoder, en filt med sin egna, mammas och syskonens lukt för en tryggare start i sitt nya hem. Några leksaker och en personlig mapp där alla kattungens papper finns samlade samt även lite annat smått och gott!

Det vi önskar från dig som kattungeköpare:


Att katten aldrig släpps lös ute. Det är av flera orsaker en Ragdoll inte ska vara ute på egen tass.

Att katten inte får vara ensam mer än ca 6 timmar/dygn, om ingen kattkompis finns.

Att katten utfodras med ett näringsrikt foder av hög kvalité.

Att katten hålls veterinärvårdsförsäkrad livet ut.

Att katten re-vaccineras enligt veterinärernas rekommendationer.

Vi önskar hålla god kontakt, lite uppdateringar och bilder emellanåt är väldigt uppskattat!


Ni har support så länge katten lever - kan vi inte hjäpa er med era frågor direkt, så kan vi nästan alltid ta reda på det!

© Copyright SE*Mollydoll´s| Design & Layout 2015-2019 Terese Forninge