SE*Mollydoll´s Ragdoll

Med fokus på helheten

Köpinformation

Om du är intresserad av en katt från oss är mail en bra första kontakt. Vi säljer inga kattungar över internet utan vill alltid träffa köparna personligen innan tingning av kattunge sker. Skriv ett så personligt mail du bara kan. Vi vill veta hur du bor, ev barn och ålder på dem, andra husdjur, djur/kattvana sedan tidigare och hur länge kattungen kommer vara ensam om dagarna. Ju mer vi vet om dig desto bättre möjlighet har vi att känna efter om någon av kattungarna skulle passa just dig!

 

Vi säljer våra kattungar som "sällskapskatter" då vi aldrig kan garantera att en kattunge är en blivande avels- eller utställningskatt. Vill du/ni ha en katt att ställa ut så hjälper vi gärna till att välja den katt som har bäst förutsättningar för det. Vi säljer i första hand katter tänkta för avel till registrerade uppfödare, men planerar du att starta en ny uppfödning och vill bedriva seriös avel är du självklart välkommen att kontakta oss. En kattunge till avel säljs som sällskapskatt med avelsrätt.

 

För oss är ett ömsesidigt förtroende vid kattköp viktigt och vi vill inte att någon kattunge ska gå i avel som inte var tänkt att göra det/håller måttet för det. Därför rekommenderar vi att katter som köps utan avelsrätt ska kastreras, för deras egen skull och du/ni får en mer harmonisk familjemedlem.

 

Då vi lärt känna kattungarna kontaktar vi de som anmält intresse för att boka in ett första möte. Vi tingar inte bort någon kattunge direkt på plats utan vill att du går hem och funderar innan du fattar ditt beslut. Även vi vill få lite tid att "känna efter" innan något beslut tas. Vi litar mycket på magkänslan och anser oss ha vår fulla rätt att säga nej om det känns "fel".

 

Vid tingning av kattunge erläggs en tingningsavgift och ett avtal om tingning upprättas i två exemplar. Med tingningsavtalet följer även en folder som vi kallar "Grattis till din kattunge" och som innehåller all information om det du behöver veta, små som stora steg inför den stora dagen då den lilla kattungen ska få flytta hem till just dig!

 

En kattunge från SE*Mollydoll´s är vid leverans:

 

 • Registrerad med stamtavla i SVERAK
 • Minst 13 veckor gammal
 • Id-märkt med microchip
 • Veterinärbesiktigad – intyg ej äldre än 7 dagar
 • Grundvaccinerad mot kattpest och kattsnuva två gånger
 • Avmaskad vid behov
 • Individuellt försäkrad med veterinärvård och livförsäkring i Agria från sex veckors ålder (denna försäkring tas med fördel över av köparen)
 • Dolda fel-försäkrad i Agria i tre år (denna försäkring ska inte förväxlas med veterinärvårdsförsäkring)
 • Uppfödd på kvalitetsfoder, både torr och färskfoder
 • Efter föräldrar som genomgått samtliga tester inom hälsoprogrammet för rasen

 

En kattunge från oss kostar 10 000 SEK* inklusive tingningsavgiften som är 15% av köpeskillingen.

En kattunge från oss med avelsrätt kostar från 10 000 SEK inklusive tingningsavgiften som är 15% av köpeskillingen, vänligen kontakta oss för mer information. Vid export tillkommer ytterligare avgifter så som pass och rabiesvaccination.

Vi lämnar inte några utställnings- eller avelsgarantier. Vi erbjuder inte avbetalning.

*) Vi kommer från januari 2019 höja priset på våra kattungar till 10000 SEK. Det beror främst på att omkostnaderna har ökat. Tester och undersökningar såsom FiV/FeLV, blodgruppering och hjärt & njurscanning har ökat i pris.

 

Med kattungen till sitt nya hem följer en goodiebag som innehåller bland annat torrfoder som kattungen ätit hos oss, en mysig "kattpuff" och en filt med sin egna, mammas och syskonens lukt för en trygg start i sitt nya hem. Några leksaker och en personlig mapp där alla kattungens papper finns samlade samt även lite annat smått och gott!

 

"Kattpuffarna" sys upp till varje kattunge av vår härliga kattungeköpare Ulla Olsson.

 

Det vi önskar från dig som kattungeköpare:

 

 • Att katten aldrig släpps lös ute. Det är av flera orsaker en Ragdoll inte ska vara ute på egen tass.
 • Att katten inte får vara ensam mer än ca 6 timmar/dygn, om ingen kattkompis finns.
 • Att katten utfodras med ett näringsrikt foder av hög kvalité.
 • Att katten hålls veterinärvårdsförsäkrad livet ut.
 • Att katten re-vaccineras enligt veterinärernas rekommendationer.
 • Vi önskar hålla god kontakt, lite uppdateringar och bilder emellanåt är väldigt uppskattat!

 

Ni har support så länge katten lever - kan vi inte hjäpa er med era frågor direkt, så kan vi nästan alltid ta reda på det!

© Copyright SE*Mollydoll´s| Design & Layout 2015-2018 Terese Forninge